top of page
  • Van Dyck Dakwerken

Asbestverwijdering, waarom best een professional inschakelen?


Asbest laten verwijderen


Asbest is een vezelachtig materiaal en was een van de populairste keuzes voor zaken als isolatie voor gebouwen gebouwd tussen de jaren 1950 en 1980. Hoewel het niet meer wordt gebruikt, wordt het nog steeds aangetroffen in een reeks materialen in oudere gebouwen, waaronder daken en isolatieplaten.


Wanneer asbest wordt aangetroffen, denken velen dat ze het zelf kunnen verwijderen. Er zijn echter strikte veiligheids- en gezondheidsvoorschriften die moeten worden gevolgd om de verwijderaar en iedereen in de buurt te beschermen, die niet volledig bekend zijn bij het grote publiek. Er zijn daarnaast talloze andere redenen waarom u het asbest het beste door een professional laat verwijderen.



Een professional zorgt voor een grondige verwijdering


Als u zelf asbest verwijdert, is de kans groot dat er deeltjes in de lucht blijven hangen en in uw huis of bedrijfspand achterblijven. Een asbestverwijderingsbedrijf verwijdert het veilig en volledig, en op een manier waarbij de deeltjes niet verder worden verstoord of vrijkomen.


Een professional klaart de klus veilig


Uiteraard beschikt een professioneel asbestverwijderingsbedrijf over de juiste veiligheidsuitrusting en persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) om te voorkomen dat zijzelf of anderen letsel oplopen. Degenen die professionele asbestverwijderingsdiensten leveren, hebben de juiste opleiding gehad en de nodige branche-ervaring en -kennis om hun werk veilig en soepel uit te voeren.


Als u asbest niet zelf verwijdert, loopt u geen enkel risico op blootstelling aan dit dodelijke materiaal. Asbest veroorzaakt nog steeds heel wat vermijdbare sterfgevallen per jaar – en als u rookt, bent u extra kwetsbaar, dus de gevolgen voor de gezondheid kunnen verwoestend zijn, met symptomen die vaak jaren of zelfs decennia later optreden.


Vergunningen en regelgeving


Als het nodig is om asbest te verwijderen, zijn er strikte voorschriften voor het verwijderen en afvoeren van asbesthoudende materialen. Bovendien is het noodzakelijk dat de juiste gereedschappen worden gebruikt en dat persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) worden gedragen. Vervolgens moeten er specifieke richtlijnen worden gevolgd bij het afvoeren van de besmette persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) en gereedschappen. Zo blijft het verwijderingsmiddel veilig en is er geen kans op kruisbesmetting met asbest. De vakman regelt indien nodig eventuele vergunningen. Daarnaast heeft hij ook de licentie en knowhow om het asbest op de juiste manier af te voeren en te verwerken.


Meer weten over het verwijderen van asbest? Neem contact op met Van Dyck Dakwerken.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page